Українським біженцям у Польщі нараховуватимуть по 900 злотих на спеціальні карти: Де їх отримати та як користуватися

У Польщ роздадуть 10 тисяч карток для безкоштовних покупок. Як повідомляють в українському посольстві в РП, це здійснює ТМ Biedronka у рамках програми "Вітаємо та допомагаємо", передають Патріоти України.

«Протягом 3 місяців картки поповнюватимуться на 300 злотих (загалом 900 злотих або близько 6 900 гривень). Проте одна сім'я зможе отримати максимум три картки на загальну суму 2 700 злотих (20 655 гривень). Їх можна використовувати для оплати всіх товарів, крім алкоголю, сигарет, текстилю, промислових товарів та послуг (наприклад, мобільний зв'язок)», — йдеться у повідомленні. На сторінці українського посольства в соцмережах опублікували телефони фондів, де можна дізнатися про наявність таких карток.

Раніше повідомлялося, що українці, які приїхали до Польщі та отримують там соціальні виплати в рамках програми «Сім'я 500+», будуть позбавлені цієї підтримки у разі, якщо повернуться до України більш ніж на 30 днів.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...