Українці активно купують нові авто: Ось які марки мають більший попит

У липні 2024 року ринок нових автомобілів в Україні зріс на 20% порівняно з минулим роком, причому найбільше зареєстровано автомобілів марок Toyota, BMW та Renault. Однак ймовірне запровадження 15% військового збору на першу реєстрацію авто може суттєво знизити продажі нових автомобілів і збільшити попит на вживані авто. Про це повідомляє Укравтопром, передають Патріоти України.

Впродовж липня було зареєстровано близько 6,4 тис. нових легкових автомобілів, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зростання споживчої активності на авторинку порівняно з червнем 2024 року склало 24%. Це свідчить про підвищений інтерес українців до нових автомобілів у липні, який став другим найактивнішим місяцем після березня цього року.

Лідери ринку нових автомобілів

Лідером на ринку нових авто залишається японська марка Toyota. У липні український автопарк поповнили 1024 нових авто цієї марки. Другим за популярністю брендом, як і у червні, залишається BMW з 628 новими реєстраціями.

Третє місце посідає Renault з результатом 587 зареєстрованих авто. Також у топ-5 брендів липня увійшли:

  • Skoda – 378 авто;
  • Volkswagen – 334 авто.

Бестселером місяця знову став Renault Duster, який знайшов 541 нового власника. Це авто продовжує бути популярним серед українських покупців завдяки своїм технічним характеристикам і надійності.

З початку року в Україні було зареєстровано понад 39,2 тис. нових легкових автомобілів, що на 21% більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Це свідчить про стабільне зростання ринку нових авто в Україні, незважаючи на складну економічну ситуацію.

Вплив можливого підвищення податків

Однак ринок нових авто може зіткнутися з суттєвими змінами через можливе запровадження 15% військового збору під час першої реєстрації автомобілів. За словами директорки дилерської мережі "Автотрейдінг Атолл Груп" Галини Шипулової, це збільшить витрати покупців на 180-280 тисяч гривень. Таке підвищення може призвести до зниження продажів нових авто на 30-50%, що підтверджують прогнози багатьох експертів.

На сьогодні під час купівлі автомобіля середнього класу українці сплачують від 30 до 80 тисяч гривень податків та зборів під час реєстрації. У разі ухвалення урядового законопроєкту №11416 ця сума зросте до 180-280 тисяч гривень, що суттєво вплине на доступність нових авто для українців.

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...

В Україні стрімко здорожчають популярні продукти: Ось на яку вартість очікувати

середа, 7 серпень 2024, 9:32

До кінця літа 2024 року ціни на крупи можуть зрости на 3-5%, а на хліб – на 4-6% через зростання цін на електроенергію та сировину. Споживачам варто бути готовими до подальшого підвищення вартості цих продуктів. Про це розповіла науковиця Інституту агр...