Українці до кінця літа зобов'язані сплатити податки зі своїх квартир: Коли прийдуть квитанції і що треба знати

В Україні до 1 липня податкова розішле квитанції із повідомленнями про необхідність сплатити податки за свої квартири. Розмір податку залежить від площі житла, причому платити потрібно тільки за зайві квадрати, передають Патріоти України.

Як говориться в матеріалі OBOZREVATEL, "зайвою" вважається площа квартири від 60 квадратів (податок нараховують на кожен наступний метр) та будинок від 120 квадратів. Платити потрібно за минулий рік та сума податку становить до 1,5% мінімалки. На даний момент це 97,5 грн.

Після отримання платіжки (до 1 липня) є 60 днів для того, щоб без штрафу сплатити податок. Тобто до кінця літа українці, які мають нерухомість вказаної площі. Розглянемо кілька прикладів.

Якщо у вас є квартира площею 100 квадратних метрів, потрібно заплатити за 40 квадратів. Це 3900 грн. Якщо у вас є будинок і квартира, загальна площа повинна становити до 180 квадратів.

Платити податки за нерухомість не потрібно у таких випадках:

  • якщо нерухомість перебуває у зоні бойових дій;
  • якщо нерухомість знаходиться у окупованій зоні;
  • якщо нерухомість знищена внаслідок бойових дій.

Зазначимо, надходження податку на нерухомість надходить до органів місцевої влади. При цьому потрібно сплачувати до податкової служби за місцем своєї реєстрації.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...