Українці можуть оформлювати отримання майже 1000 грн надбавки до пенсії: Кому дадуть

Українці можуть отримувати доволі суттєву надбавку до пенсії - 837 грн. Однак не всі - лише ті, хто відповідає певним умовам. Наприклад, старше 80 років, передають Патріоти України.

Таку норму передбачено Постановою Кабміну № 261, передає "На пенсії". Зазначається: інші умови передбачають, що пенсіонер, який претендує на надбавку, також повинен проживати одиноко. А крім того:

  • потребувати постійного догляду за станом здоров'я – причому це повинно мати медичне підтвердження;
  • отримувати пенсію за віком.

При цьому підкреслюється: тим, хто відповідає даним критеріям в отриманні надвабвки, можуть відмовити. До того ж, на законних підставах – адже "українці, які отримують пенсію по інвалідності, претендувати на таку надбавку не можуть".

Які потрібно зібрати документи

Щоб отримати надбавку, потрібно подати заяву, а також додати до неї низку документів. Зокрема:

  • висновок медичної комісії про необхідність постійного догляду;
  • паспорт;
  • ІПН;
  • виписку від Пенсійного фонду, що засвідчує, що пенсіонеру не виплачують зараз надбавки з догляду за пенсією.

Розмір надбавки може збільшитись

Якщо ж рахувати в "живих" грошах, то розмір надбавки непостійний – адже він становить 40% від прожиткового мінімуму для осіб із втраченою працездатністю. Нині цей мінімум становить 2 093 грн – і 40% від цієї суми якраз і складають 837 грн.

Водночас, за прийнятим у Верховній Раді Держбюджетом, у 2024 році прожитковий мінімум для осіб із втраченою працездатністю має збільшитися до 2 361 грн. Відповідно зросте і надбавка – до 944 грн.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...