Українці можуть оформити доплату до пенсії у 837 грн на місяць: Хто має право і як отримати

В Україні пенсіонери, які досягли 80-річчя, проживають самостійно та залишилися без піклування з боку близьких, можуть оформити щомісячну доплату до виплати. Її розмір складає 837 грн, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання progroshi, розмір такої щомісячної доплати становить 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. 2023 року такий прожитковий мінімум становить 2093 гривні, тобто деякі пенсіонери можуть розраховувати на додаткові виплати у розмірі 837 гривень.

Хто із пенсіонерів може розраховувати на доплату? Для отримання такої щомісячної надбавки до пенсії громадянам слід відповідати певним критеріям, а саме:

  • досягти 80 років та старше;
  • самостійно мешкати;
  • потребувати постійного стороннього догляду; отримувати пенсію за віком. У разі, якщо громадянинові виплачують пенсію, наприклад, за інвалідністю, він не матиме права на такий вид доплати.

Також важливо, що потреба у постійному сторонньому догляді має бути підтверджена висновками лікарів та підтверджена документально. В іншому випадку таку доплату можуть просто не нарахувати.

Окрім заяви, українці мають надати такий пакет документів:

  • висновок ЛКК (лікарсько-консультативної комісії) у якому зазначено, що заявник потребує постійного стороннього догляду;
  • паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • виписка з Пенсійного фонду про те, що пенсіонер не отримує надбавки за виходом до пенсії.

В ЄС кинули виклик Visa та Mastercard, створивши нову велику платіжну систему: Що відомо

субота, 28 вересень 2024, 17:37

У Європейському Союзі розробили власну платіжну систему, яка покликана замінити розробки фінансових компаній Visa та Mastercard. Проект Wero створили за підтримки 16 великих банків та платіжних компаній, включаючи BNP Paribas, Deutsche Bank та Worldlin...

Українцям перерахують пенсії: Стали відомі деталі масштабної реформи

субота, 28 вересень 2024, 17:25

В Україні до кінця 2024 року мають ухвалити масштабну пенсійну реформу. В результаті мають збільшити пенсії тих, хто давно вийшов на заслужений відпочинок, передають Патріоти України. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді розповіла м...