Українці можуть оформити ще один вид лікарняного, - Пенсійний фонд

Українці мають право оформити ще один вид лікарняного. У Пенсійному фонді повідомили, що його можуть надати громадянам, які мають сестер зі статусом самотньої матері, передають Патріоти України.

У ПФУ уточнили, що йдеться про жінок, які самостійно виховують дитину чи дітей, та потребують госпіталізації. Брати або сестри таких осіб можуть отримати лікарняний з догляду за їхніми дітьми.

За законом є право отримати медичний висновок "Догляд за дитиною у разі хвороби, що доглядає дитину". Лікарняний оформлять на підставі наступних документів:

• медичного запису про те, хто здійснюватиме догляд за дитиною;
• висновку про тимчасову непрацездатність особи, що доглядає.

Це стосується дітей віком до трьох років, а також дітей віком до 18 років, які мають інвалідність. Застрахованій особі, яка доглядатиме неповнолітнього, повинні виплатити допомогу з тимчасової непрацездатності.

Представники Пенсійного фонду уточнили, що лікарняний надається з першого дня непрацездатності людини, яка доглядає дитину сестри до її одужання.

При цьому документ не можна отримати за умови, що застрахований українець не перебував у щорічній, додатковій чи творчій відпустці.

Українці також можуть отримати лікарняний догляд за повнолітнім членом сім'ї, але не більше, ніж на три календарні дні. У таких випадках повнолітніми вважають громадян з 14-річного віку. З урахуванням тяжкості захворювання та у виняткових випадках лікарняний можуть продовжити на сім календарних днів

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...