Українці можуть отримати одразу шість пенсій: Кого зачепить і що треба знати

В Україні пенсія виплачується у разі, якщо українець перебуває в межах країни. Водночас ті пенсіонери, які збираються виїхати за кордон, можуть написати заяву та отримати одразу шість виплат авансом. Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду на офіційній сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"У разі виїзду пенсіонера за кордон на постійне місце проживання пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед від'їздом за заявою з наступного місяця після зняття з обліку за місцем проживання", – йдеться у роз'ясненні.

Відповідно до закону, пенсія в Україні виплачується у грошовій формі щомісяця до 25 числа через відділення акціонерного товариства "Укрпошта" або через банк за вказаним у заяві місцем проживання пенсіонера в межах України.

У разі перебування пенсіонера за кордоном пенсія виплачується в тому випадку, якщо це передбачено міжнародними договорами України. Додамо, що частина українців на тимчасово окупованій території залишилася без пенсій. Через російських загарбників не працюють ані банкомати, ані відділення "Укрпошти".

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...