Українці можуть отримати по 2200 грн від ООН та інших організацій: Куди подати заявку

Українці можуть отримати допомогу у розмірі 2200 грн від однієї з міжнародних організацій - МКЧХ, ООН, Міжнародної організації міграції та Норвезької ради у справах біженців. Для цього необхідно мати статус внутрішньо переселеної особи (ВПП), або знаходиться в зоні бойових дій, передають Патріоти України.

Подати деякі заявки на виплати також можна дистанційно – через портал єДопомога. При цьому звичайна допомога від держави для ВПО (2000 грн на одного дорослого) не буде скасовуватися.

  • Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)

Допомогу можуть отримати сім'ї з дітьми. Для цього потрібно заповнити анкету на сайті. Про результат розгляду заявки переселенців повідомляють через SMS. Виплата складає 2220 грн. на кожного члена сім'ї (не більше п'яти осіб) протягом 3 місяців. Право на допомогу надається сім'ям, які мають:

трьох і більше дітей віком до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;

двох та більше дітей віком до 18 років, з яких хоча б одна дитина з інвалідністю.

  • Агентство ООН у справах біженців

Виплата складає 2220 грн на одну особу, допомога розрахована 3 місяці. Гроші на всю сім'ю отримує хтось один. Щоб отримати кошти, потрібно зареєструватись у спеціальних пунктах. Їхні адреси можна знайти на карті, що оновлюється . З усіх питань радять звертатися до Управління Верховного комісара ООН: 0 800 307 711 або unhcrukraine.cash@gmail.com.

Допомога виплачується лише тим, хто переїхав до певних регіонів. Це Вінницька, Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька та Хмельницька області.

  • Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)

Допомога передбачає щонайменше одну виплату 2500 грн на особу. Списки одержувачів формує та передає Червоному Хресту Міністерство соціальної політики.

Ці списки Мінсоц складає на основі Єдиної інформаційної бази даних про ВПО. Також можна особисто подати заявку на отримання коштів через платформу єДопомога. Крім того, МКЧХ приймає заявки на надання продуктів, води та товарів першої необхідності. Для цього потрібно звертатися за телефонами: 0800300155 (вся Україна), 0800300185 (Донецька обл.), 0800300195 (Луганська обл.).

  • Всесвітня продовольча програма ООН

Виплачується 2220 грн. на кожного члена сім'ї на місяць (не більше 3 осіб) протягом 3 місяців. Переклади проводять через систему Western Union. Програма поширюється на ВПО, які виїхали у Вінницьку та Рівненську області. Окрему заявку подавати не потрібно – дані з реєстрів надає Мінсоцполітики. Про призначення допомоги повідомляють через SMS.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...