Українці можуть переплачувати за газ через кількість "прописаних" у квартирі: У "Нафтогазі" розповіли, що робити

В Україні в деяких багатоквартирних будинках встановлено один будинковий лічильник на газ. Через те, що кількість зареєстрованих ("прописаних") та тих, хто реально проживає у квартирі, відрізняється, у деяких випадках за газ доводиться переплачувати, передають Патріоти України.

Як йдеться у повідомленні "Нафтогазу" на офіційній сторінці у Facebook, для зміни даних про кількість зареєстрованих у будинку осіб потрібно звернутися до найближчого Центру обслуговування клієнтів філії "ГазМережі" та написати заяву.

Із собою слід принести: паспорт, ідентифікаційний код та довідку про склад сім'ї. На підставі цих документів фахівці актуалізують дані та скоригують розрахунок обсягів споживання на майбутній період.

Незабаром доведеться сплачувати за газ за трьома платіжками

В Україні деякі облгази вимагають від мешканців багатоквартирних будинків підписувати договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкової газової системи (третя платіжка). За законом, дійсно за таке обслуговування українці повинні платити додатково. Але типовий договір та граничні розміри плати досі не визначені, тож вимагати підписання договору незаконно.

Крім того, поступово втратили чинність нормативно-правові акти, які зобов'язують облгази періодично безоплатно здійснювати техобслуговування в житлових будинках їхніх абонентів. Законодавство надало право власнику обирати організацію, яка суто на договірних умовах та на платній основі здійснюватиме роботи з техогляду внутрішньобудинкової системи.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...