Українці отримуватимуть пенсії з благодійних внесків: Став відомий порядок виплат

Українці отримуватимуть пенсії із благодійних внесків меценатів. При цьому конкретний пенсіонер може отримати 70% від внеску, який вніс меценат на його ім'я, передають Патріоти України.


Якщо ж благодійник просто перерахував гроші до Пенсійного фонду, їх розподілять на всіхУ Пенсійному фонді України розробили та представили на обговорення проект Порядку сплати благодійної пожертви та виплат із цих пожертв пенсіонерам.

Отже те, про що дотепер лише говорили як про плани уряду, вже почали втілювати в життя. Механізм сплати самих благодійних внесків та подальшого їхнього розподілу розроблено. Залишилося тільки обговорити його та затвердити.

Як розподілятимуть благодійні внески?

Пожертви будуть двох видів: знеособлені та персоналізовані. Щодо перших, то вони йтимуть "у спільний котел" і звідти розподілятимуться Пенсійним фондом на виплати людям похилого віку.

А ось персоналізовані пожертвування розподілятимуться таким чином: 70% благодійного внеску йтимуть особисто тому пенсіонеру, ім'я якого вказав меценат, а 30% відправлять для виплат усім пенсіонерам.

Меценат, який робить персоналізований внесок, повинен вказати такі дані пенсіонера, на користь якого він перераховує пожертву:

  • ПІБ пенсіонера, якому призначено пожертвування;
  • дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта громадянина України.

Гроші, що надійшли як персоналізований благодійний внесок, будуть включені до документів для виплати пенсіонеру не пізніше ніж через один місяць після їхнього надходження. Вони будуть виплачені пенсіонеру у дату виплати пенсії

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...