Українці отримуватимуть від держави по 2 тис. грн за кожен гектар землі: Ось хто може розраховувати

Українські аграрії отримуватимуть від держави по 2 тис. грн за 1 га угідь за умови роботи на території бойових дій. Уряд затвердив відповідний порядок надання підтримки для сільськогосподарських виробників, передають Патріоти України.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він зазначив: ті ж аграрії, які працюють на території можливих бойових дій, отримуватимуть допомогу в 1 тис. грн за 1 га угідь.

"Приймаємо постанову про фактичний запуск ще однієї програми підтримки аграріїв – механізм надання спеціальних субсидій для аграріїв, які працюють у цих прифронтових регіонах. Ми розуміємо, як важко сіяти та збирати врожай на цих землях та в цих громадах, тому будемо підтримувати наших людей, які там працюють", – сказав глава уряду.

В Україні готують податкові пільги та особливі кредити для бізнесу

Водночас, для українського бізнесу, який працюватиме на прифронтових та деокупованих територіях, планують запровадити податкові пільги. А також право на отримання кредитів за особливими умовами. Втім, рішення ще не ухвалено.

Про ініціативу розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк ("Слуга народу"). Відповідні норми планують ухвалити разом із законопроєктом про нову житлову політику, зазначила нардепка.

За її словами, список потенційних пільг поки що лише попередній. Автори законопроєкту розраховують, що ці преференції забезпечать комплексний підхід до відновлення громад, зруйнованих під час воєнних дій. Ідеться про такі пропозиції:

  • фінансові стимули (додаткові субвенції, гранти або пільгове фінансування комунального та приватного сектору) або інші форми фінансової підтримки для підприємців, які вирішують розпочати чи розширити бізнес на цих територіях;
  • податкові пільги для бізнесу та фізичних осіб-підприємців;
  • інфраструктурна підтримка – забезпечення доступу до критичної інфраструктури (дороги, електропостачання, вода, інтернет, медичні й освітні послуги);
  • підтримка інновацій та інвестицій;
  • заохочення місцевого виробництва та споживання;
  • інформаційна підтримка підприємництва та навчання.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...