Українці протягом тижня зобов'язані подати декларації до податкової: За що потрібно віддати 18%

Українці до 1 травня мають подати до податкової декларації. Ті українці, які, крім офіційної зарплати, мали додатковий дохід, зобов'язані заповнити декларацію за місцем своєї реєстрації та доплатити податки з отриманого прибутку. Про це повідомляє Державна податкова служба України, передають Патріоти України.

Так, у законі передбачено випадки, коли українці мають самі сплачувати податки. Із заробітної плати податок сплачує роботодавець замість найнятого співробітника, а ось за інші доходи доведеться звітувати самостійно.

"Подавати декларацію та сплачувати відповідні податки та збори – конституційний обов'язок громадян", – повідомляють у податковій. Проконтролювати такі доходи складно, тож це відповідальність кожного українця. Платити потрібно 18% за доходи від оренди, оплату незалежної професійної діяльності, іноземні доходи. Не треба платити податку від матеріальної допомоги, яка виплачена міжнародними організаціями чи державою.

Українці зобов'язані сплачувати податки: це гроші на армію, освіту, охорону здоров'я. Високий рівень тіньової економіки не дозволяє повноцінно розвиватися державі. А під час повномасштабної війни сплата податків – питання національної безпеки.

Зазначимо, у бюджеті України головна стаття видатків – оборона та безпека. Законом заборонено фінансувати армію за рахунок кредитів та міжнародних грантів. Тому українські військові одержують зарплату з податків усіх українців, що працюють.

До речі, подати декларацію можна за місцем реєстрації або в електронному кабінеті на сайті податкової. Для цього потрібно зайти в розділ "для громадян" та "податкова декларація про майновий стан та доходи". Податкові декларації слід заповнити до 1 травня 2023 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...