Українці самі відкладатимуть собі на пенсію через казначейство: Як почне працювати з 1 січня нова система

В Україні в рамках пенсійної реформи готують нововведення щодо накопичення пенсій, передають Патріоти України.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про казначейський пенсійний план. Добровільна накопичувальна система дозволить людям робити додаткові індивідуальні пенсійні накопичення на старість через казначейство.

Взяти участь у новому плані може виключно фізична особа, яка станом на дату укладення договору не досягла віку 65 років. Розмір накопичувального внеску визначається платником накопичувального внеску та є необмеженим. Накопичувальний внесок вноситься на індивідуальний пенсійний казначейський рахунок.

Планується, що облік учасників казначейського пенсійного плану здійснюватиме Мінцифри. Управління активами здійснюватиметься казначейством.

Ініціатори проєкту припускають, що вже з 1 січня 2023 року українці матимуть можливість формувати добровільні особисті пенсійні накопичення. Так люди у майбутньому отримають додатковий дохід до їхніх пенсій з солідарної системи.

Російський губернатор попросив у Китаю завод електроніки в обмін... на продукти

четвер, 16 травень 2024, 23:16

Губернатор Свердловської області Євген Куйвашев запропонував губернатору китайської провінції Хейлунцзян Лян Хуейлін відкрити в Єкатеринбурзі завод з виробництва мікроелектроніки. Натомість глава регіону пообіцяв відправляти до Китаю харчову продукцію ...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...