"Українці стають багатшими": Гончарук виступив із "радісною" заявою через падіння долара

Через зміцнення гривні ціни на товари повинні швидше падати. Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на брифінгу у середу, передають Патріоти України.

"Зміцнення гривні це добре для громадян України, тому що вони стають багатшими. Кожна гривня, яку людина отримує більше важить - за неї можна більше купити.

Але існує проблема, що при зниженні курсу гривні не так само стрімко падають ціни. З цим потрібно працювати. Це робота Антимонопольного комітету", - сказав він.

Гончарук заявив, що уряд "робить все для того, щоб рівень конкуренції на ринках був сильнішим і, як наслідок, ціни знижувалися швидше".

"Тому тут не кожна подія впливає з сьогодні на завтра. Окремі речі, такі як зниження чи посилення гривні, впливає поступово. Це поступово впливає на те, що ціни або ростуть повільніше, або знижуються по окремих позиціях. Але вони мають знижуватися швидше.

Від того, що зміцнюється гривня є і ті, хто програють. Програють перш за все наші експортери. Ми шукаємо можливість їм зменшити негатив від цього явища.

Зміцнення гривні – це в тому числі довіра до нашої національної валюти. У нас дуже великий рівень доларизації економіки. Дуже довго українці не вірили в свою національну валюту, а тому тримали свої заощадження у валюті іноземній", - сказав прем'єр.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...