Українці з найменшими пенсіями можуть розраховувати на доплату: Ось що для цього потрібно

Українським пенсіонерам, які отримують пенсії менше 3 250 гривень і проживають у зоні бойових дій, до кінця 2024 року автоматично нараховуватимуть доплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Отримати допомогу можуть ті пенсіонери, які проживають у зоні бойових дій і не отримують додаткових виплат від міжнародних організацій, передають Патріоти України.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України. Враховуючи зростання вартості життя та обмеженість державних фінансів, український уряд разом із міжнародними організаціями продовжує шукати можливості для допомоги тим, хто цього потребує найбільше.

У серпні 2023 року Міністерство соціальної політики України, Пенсійний фонд України та Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) започаткували спільний проєкт, спрямований на надання фінансової допомоги пенсіонерам, які проживають у зоні бойових дій і мають низькі пенсії.

Основна мета проєкту полягає в наданні допомоги українським пенсіонерам, які отримують пенсії, що не перевищують 3250 гривень, проживають на територіях, охоплених бойовими діями або перебувають у зоні можливого ризику, та які не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій після 1 березня 2023 року. Завдяки цьому проєкту до кінця 2024 року планується підтримати понад 470 тисяч українських пенсіонерів, які опинилися в складній фінансовій ситуації.

Першочергова увага приділяється тим пенсіонерам, які не мають змоги самостійно звернутися по допомогу через фізичні обмеження або відсутність доступу до інтернету та інших засобів зв’язку. Проект було розроблено таким чином, щоб мінімізувати будь-які бюрократичні труднощі та максимально полегшити процес отримання допомоги. Для того щоб отримати додаткову фінансову підтримку, пенсіонери повинні відповідати таким критеріям:-

  • проживання в зоні бойових дій або на територіях, які вважаються небезпечними;
  • отримання пенсії, розмір якої не перевищує 3250 гривень;
  • відсутність додаткових грошових виплат від міжнародних організацій або допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб з 1 березня 2023 року.

Звертатися за призначенням додаткових виплат не потрібно. Всесвітня продовольча програма ООН здійснює виплати на основі даних, наданих Пенсійним фондом України, що дозволяє автоматично нараховувати пенсіонерам різницю між 3250 гривнями та розміром їхньої пенсії. Такий підхід дозволяє уникнути зайвих складнощів та гарантує, що допомога надійде саме тим, хто її потребує.

З моменту запуску проєкту в серпні 2023 року понад 470 тисяч пенсіонерів вже отримали допомогу на загальну суму 2,01 мільярда гривень. Програма стала успішним прикладом ефективної співпраці між урядом України та міжнародними гуманітарними організаціями. Проєкт фінансується за кошти таких країн, як Німеччина, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Швейцарія, а також Європейського Союзу та приватних донорів.


Вихід на пенсію з "нюансами": Як можна докупити стаж і скільки коштує один рік в Україні

п’ятниця, 23 серпень 2024, 18:24

Іноді українцям не вистачає необхідного страхового стажу для виходу на пенсію, і вони прагнуть його докупити. Про це повідомляє Урядовий портал, передають Патріоти України. Докупити стаж можуть усі громадяни України, які досягли 16-річного віку. Це ст...

Українці з найменшими пенсіями можуть розраховувати на доплату: Ось що для цього потрібно

п’ятниця, 23 серпень 2024, 16:56

Українським пенсіонерам, які отримують пенсії менше 3 250 гривень і проживають у зоні бойових дій, до кінця 2024 року автоматично нараховуватимуть доплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Отримати допомогу можуть ті пенсіонери, які проживають...