Українці з трьох областей можуть отримати до 20 тис. євро від Німеччини: Що варто знати

Українці у трьох областях можуть отримати гранти на перезапуск та підтримку бізнесу в розмірі від 7 000 до 20 000 євро. Проєкт реалізується за фінансування Німецького банку розвитку (KfW) від імені Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), передають Патріоти України.

Про це повідомили у Міністерстві економіки. Там зазначили, що допомога передбачена для:

  • Сумської;
  • Чернігівської;
  • Київської областей.

При цьому розраховувати на неї можуть не всі. Лише:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО);
  • українці, що повернулися додому;
  • приймаючі громади.

"Прикордонні регіони, які були частково окуповані, які постійно зазнають ракетних обстрілів ворога, потребують особливої уваги з боку держави. Ми маємо низку урядових програм з підтримки й стимулювання розвитку бізнесу в цих регіонах, надання допомоги мешканцям та внутрішнім переселенцям у працевлаштуванні, перенавчанні та підвищенні свого професійного рівня, щоб вони могли стати більш конкурентними на ринку праці, мали можливість забезпечувати себе й родину", – йдеться у повідомленні.

Скільки грошей можуть отримати українці від Німеччини

При цьому наголошується: проєкт отримав назву "Життєздатність+: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту". У його межах буде надано:

  • 150 грантів до 7 000 євро для мікропідприємств;
  • 90 грантів до 20 000 євро для малих підприємств;
  • 45 грантів до 15 000 євро для мікропідприємств на стартапи.

Окрім того, 4 економічні кластери отримають гранти до 80 000 євро для підвищення конкурентоспроможності своєї продукції. А також:

  • стимулювання експорту;
  • сприяння економічному розвитку області.

Також у межах проєкту передбачено надання підтримки ВПО та українцям, які повернулись додому, молоді, жінкам та іншим членам громад трьох областей у навчанні задля підвищення професійного рівня та збільшення їхніх шансів на працевлаштування. Так, 500 осіб отримають ваучери на суму до 1 000 євро на освітні/професійні курси підвищення кваліфікації.

Важкий санкційний удар: КНР та Саудівська Аравія припинили постачання Росії незамінного хімпродукту для промисловості, котрий неможливо отримувати через довгі, сірі схеми

вівторок, 27 серпень 2024, 7:51

MDI широко застосовується в автомобільній промисловості, будівництві, виробництві побутової техніки та інших галузях. Компанії з Китаю та Саудівської Аравії припинили постачати до Росії ізоціанати. Росія залежить від постачання на 100%. Про це повідомл...

Уряд затвердив ціни на газ до наступного року: Стало відомо, скільки платитимуть українці

вівторок, 27 серпень 2024, 6:44

Кабінет міністрів до 30 квітня 2025 року подовжив дію спецобов'язків щодо пільгового постачання газу підприємствам теплокомуненерго, побутовим споживачам, операторам газорозподільних систем та виробникам електроенергії. Уряд ухвалив таке рішення на зас...