Українці за червень отримають перераховані платіжки за електроенергію: Ось скільки доведеться платити за місяць

Українці за червень отримають нові платіжки за електроенергію (тариф підвищать із 2,63 до 4,32 грн за кВт*год). Вартість струму перерахували, у результаті в середньому кожна сім'я заплатить на 285,6 грн. більше. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Більшість українців використовують до 170 кВт*год електроенергії на місяць. Такій сім'ї замість 448,8 доведеться сплачувати 734,4 грн.

Отже:

  • якщо ви використовуєте 170 кВт*год замість 448,8 доведеться платити 734,4 грн;
  • якщо ви використовуєте 400 кВт*год замість 1056 доведеться платити 1728 грн;
  • якщо ви використовуєте 2000 кВт*год узимку та маєте електричне опалення, тариф не зміниться – 5280 грн;
  • якщо ви використовуєте 2001 кВт*год узимку і маєте електричне опалення, замість 5280 доведеться платити 8644,3 грн.

Тариф підвищать для всіх, крім тих, хто використовує електричний котел. Якщо у вас електричне опалення, у період з 1 жовтня по 30 квітня ви можете платити за струм за старим тарифом – 2,64 грн/кВт*год, але лише за умови, якщо ви використовуєте до 2000 кВт*год на місяць. Якщо витрачати більше, за кожну кіловат-годину доведеться заплатити повну вартість.

Як перерахують субсидії через подорожчання струму

В Україні через зростання тарифів на електроенергію розмір житлової субсидії та пільги на житлово-комунальні послуги перерахують. Перерахунок Пенсійний фонд проведе автоматично, нікуди додатково звертатись не потрібно.

"Також нагадуємо, що субсидія надається, якщо сім'я платить за комунальні послуги більше, ніж певний для неї обов'язковий платіж. Розміри обов'язкового платежу залишаються незмінними. Тобто фактично ви оплачуватимете стільки ж, скільки платили до збільшення тарифів. Різницю компенсує держава", – зазначають у Мінсоці.

Вас може зацікавити:Де сьогодні дивитися футбол Німеччина – Шотландія: розклад трансляцій матчу-відкриття Євро-2024

Вас може зацікавити:Стилістка Кейт Міддлтон отримала підвищення. Який вигляд має Наташа Арчер, яку називають "правою рукою" принцеси Уельської

Зараз у країні близько 1,8 млн домогосподарств отримують житлові субсидії, середньорічний розмір субсидії до підвищення тарифів становив 1490 грн. Ще 1,3 млн домогосподарств отримують пільги на житлово-комунальні послуги. Середньорічний розмір пільги на ЖКП становив 1300 грн.

Сюжет для анекдотів: РФ зібралася продавати автомобілі Lada в Емірати

вівторок, 18 червень 2024, 12:54

Російський концерн АвтоВАЗ має намір почати продажі автомобілів Lada в Об'єднаних Арабських Еміратах уже в 2024 році. Машини будуть представлені в дилерському центрі, розташованому на центральній автомобільній вулиці в Дубаї, заявив президент АвтоВАЗу ...

Кому знайти роботу найлегше: Українцям розповіли про "найгарячіші" вакансії

вівторок, 18 червень 2024, 10:26

У травні в Україні збільшилась кількість вакансій у сфері охорони та безпеки - завдяки вакансіям у Силах оборони. Також значний приріст відбувся у категорії "Управління персоналом, HR", передають Патріоти України. Крім того, розповіли OBOZ.UA на велико...