Українці змушені переплачувати за струм у рази через борги - у суді сума різко зростає

В Україні навіть під час воєнного стану комунальні підприємства мають право подавати до суду на боржників. Через це через суди сума боргу значно збільшується, передають Патріоти України.

Як йдеться у рішенні суду у справі № 336/7168/22, яке є у розпорядженні "Обозревателя", Шевченківський райсуд Запоріжжя зобов'язав місцевого жителя заплатити 1570 грн "Запоріжжяобленерго" (борг за використану електроенергію) ще й 2481 грн судового збору.

В результаті замість 1570 грн боржнику доведеться заплатити 4051 грн. "За вищевказаний період оплати від відповідача не надходило, сума заборгованості відповідача становить 1570 грн 35 коп., що підтверджується розрахунком доданим до позовної заяви та роздруківкою за особовим рахунком", – йдеться у матеріалі справи.

За законом судові справи щодо комунальних боргів відбуваються за спрощеною процедурою та не вимагають участі сторін (можуть проходити заочно). Маючи рішення суду, комунальне підприємство через судового виконавця може заарештувати майно боржника, заморозити його банківський рахунок тощо.

"Стягнути на користь Публічного акціонерного товариства "Запоріжжяобленерго" в особі Запорізьких міських електричних мереж витрати на оплату судового збору у розмірі 2481 грн на поточний рахунок", – йдеться у документах.

Зазначимо, в Україні заборгованість за комуналку досягла позначки десятки мільярдів гривень. При цьому списання боргів практично неможливе. Це може спричинити банкрутство комунальних підприємств.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...