Українці змушені платити за комуналку сусідів: Що відбувається і які нюанси треба знати

Українці змушені платити за комуналку сусідів через чинні правила. Так, платіжки на воду нараховують виходячи із показників будинкового лічильника. І якщо всі мають квартирні лічильники, але частина сусідів використовує магніти, за них заплатять усі жителі будинку, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Лічильник на воду стоїть на кожному багатоквартирному будинку. Водоканал рахує всю воду, яка потрапляє у будинок. І мешканці мають за цю воду заплатити. Ідеальний варіант: коли у кожній квартирі є свій лічильник на воду і сума квартирних лічильників збігається з показами домового лічильника. Але така ситуація – рідкість. Зазвичай різниця становить десятки і навіть сотні кубометрів на місяць.

Якщо є квартири без лічильників, вважається, що втрати – це і є їхнє споживання. Але якщо у всіх є лічильники, то втрати мають розподілити між всіма мешканцями. "У разі, якщо приміщення всіх споживачів у будівлі оснащені вузлами розподільного обліку питної води, загальний обсяг спожитої у будівлі води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами відповідно до обсягу споживання за показаннями вузлів розподільного обліку", – пояснюють в КП "Міськтепловоденергія".

Тобто якщо ви спожили 10 кубометрів, ви заплатите за втрати більше, ніж квартира, яка спожила 3 кубометри води. "Є лічильники 2010-го, там без проблем встановлюється магніт. В КВ-1,5 2014-го вже є антимагнітний захист. Там на муфті є спеціальне кільце, яке не дає магніту впливати на покази. У нас є різні магніти, від 85 до тисячі грн. У вас який лічильник?" – питає в OBOZ.UA продавець спеціалізованого сайту.

Магніти можуть як зупинити, так і сповільнити лічильники. Їх використовують не тільки для водних, а й для газових та електричних лічильників. Але найчастіше саме для водних. У такому випадку сплачувати за шахраюватого сусіда доведеться усім споживачам у будинку.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...