Українці зобов'язані платити податки за овочі з городу: У податковій розповіли, коли і в якому розмірі

Українці зобов'язані заплатити податок за овочі, які вони виростили на власних ділянках і продали. При цьому податкове зобов'язання настає тільки в тому випадку, якщо площа ділянки становить понад 2 га. Про це розповіли на гарячій лінії Державної податкової служби, передають Патріоти України.

"Якщо розмір земельних ділянок перевищує 2 га, дохід від продажу сільгосппродукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах", – пояснили у відомстві.

Оподаткування на загальних підставах це 18% ПДФО і 1,5% військового збору. Наприклад, якщо ви виростили овочі на ділянці, площа якого понад 2 га, і заробили на цьому 10 тис. грн, то майже 2 тис. грн доведеться заплатити у вигляді податків.

"Відповідно до підпункту 165.1.24 Податкового кодексу України, не включаються до оподатковуваного доходу платника податку, а відповідно не обкладаються податком, доходи отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, зібрана, зроблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих йому і в розмірах, встановлених Земельним кодексом", – відзначають в податковій.

Нагадаємо, в Україні пропонують зобов'язати декларувати і сплачувати податки за продаж овочів, вирощених на ділянках розміром більше 0,5 га. Про це йдеться в публікації ЕП. У разі ухвалення цих змін при реалізації продуктів, вирощених на ділянці понад 50 соток, треба буде подавати щорічну податкову декларацію.

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...