Українця зможуть зекономити на найбільш необхідному? Lidl заходить в Україну, відвойовуючи місце АТБ

Конкуренція на внутрішньому ринку стрімко зростає. У сегменті бюджетної продукції можливі суттєві перестановки. Звичні АТБ-маркет можуть витіснити магазини Lidl.

Експерти зазначають, що в мережі супермаркетів Lidl заробітна плата для співробітників на порядок вища, ніж у їхніх конкурентів. Наприклад, в Естонії оклади працівників у Lidl на 25% вищі за середню зарплату в цій сфері. Це дозволяє власникам Lidl суттєво змінити ситуацію на торговому ринку на свою користь.

Очікується, що після появи в Україні супермаркетів Lidl, касири зароблятимуть у середньому не 11 500 гривень на місяць, як зараз, а близько 14 000 гривень. Конкурентам доведеться також підвищувати рівень доходів своїх співробітників, що позитивно позначиться на зарплатах у продуктових магазинах країни, зазначають Патріоти України.

По суті, як пояснюють аналітики, Lidl завойовує ринок у східноєвропейських країнах шляхом ведення "війни" з конкурентами на два фронти. На додаток до нижчих цін, мережа супермаркетів пропонує високі зарплати.Lidl об'явив війну АТБ: низькі ціни та високі зарплатиВеликий "плюс" концепції Lidl - це низькі ціни на продукцію, яких вдається досягти шляхом закупівлі великих партій товару без участі посередників. "Мінус" - це дуже обмежений вибір продукції, для великого супермаркету близько 2000 позицій товарів - це занадто низький показник, оскільки в подібних точках продажів зазвичай на прилавках знаходиться в 10-30 разів більше за найменування продукції.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...