Українця змусили доплатити за газ майже 18 тис. грн: Комунальники сказали, що сам винен

Криничанський районний суд Дніпропетровської області зобов'язав місцевого жителя заплатити за газ донарахування в розмірі 17900 грн. Під час перевірки лічильника комунальники виявили механічні пошкодження, що могли б вплинути на покази і, відповідно, суми в платіжках. Про це йдеться в рішення суду в справі № 178/1960/22. "Днепропетровськгаз" отримає від свого клієнта 15419 грн, решта суми (2481 грн) – витрати на судовий збір, повідомляють Патріоти України.

"Позовні вимоги Акціонерного товариства "Оператор газорозподільної системи "Дніпропетровськгаз" про стягнення 15419,57 грн вартості не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу задовольнити", – йдеться в рішенні.

Лічильник перевірили ще у вересні 2022 року. Під час перевірки встановили, що клієнт втрутився в роботу прибору обліку для того, щоб знизити показники лічильника. "В присутності споживача було складено акт № 0320288941 про демонтаж засобу вимірювальної техніки (лічильника газу) (періодична перевірка) та акт про порушення № DP 005734, у яких відповідачка підписалась особисто і без зауважень", – йдеться в матеріалах справи.

За результатами проведеної повірки видали довідку про непридатність законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки від 27 вересня 2022 року № 0250-111-22/76. Зазначимо, за законом у випадку, якщо клієнт втрутився у роботу лічильника, йому можуть донарахувати суми в платіжках з моменту останньої повірки. В результаті доведеться заплатити навіть більше, ніж потрібно було б платити з робочим лічильником.

Новий власник lifecell Ксав’є Ньєль: Мільярдер, що створив себе, дпузяка Макрона та зять найбагатшої людини у світі

понеділок, 29 квітень 2024, 6:15

Перші 40 млн євро мсьє Ньєль заробив у 24 роки. Мобільний оператор lifecell входить до трійки найпопулярніших операторів зв’язку в Україні й наразі належить турецькому телеком-холдингу Turkcell. Однак українську "дочку" збираються продати. Хто стане її...

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...