В Україні донараховують податки: Стало відомо, скільки треба заплатити, якщо через картку проходять великі суми без білого доходу

Українці, які надають свої банківські рахунки для відмивання коштів, мають доплатити податки. За транзит (використання рахунків для відмивання) доведеться дорого заплатити, передають Патріоти України.

"Люди, що заробляють на транзиті декілька відсотків або символічний фікс, напевно не знають, що за законом все одержане ними оподатковується на загальних підставах податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %", – написав в своєму Telegram-каналі голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Вже завершено 425 перевірок таких платників, за результатами яких донараховано майже 224 млн гривень. Так, громадянин "Ш" у 2023 році одержав на банківський рахунок майже 17,4 млн гривень. За результатами документальної перевірки цього платника визначено суму грошового зобов’язання в розмірі 4,2 млн гривень.

"Застерігаю громадян від участі у сумнівних операціях. Не дайте себе ошукати та зробити себе ланкою в ланцюгу фінансових злочинів. Не раджу передавати картки та особисту банківську інформацію третім особам", – написав Гетманцев.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) запровадив ліміт для вихідних p2p-переказів з картки на картку. Необхідність цього продиктована тим, що шахраї, власники онлайн-казино, контрабандисти і навіть російські спецслужби використовують дроп-рахунки (купують у звичайних українців їхні банківські картки) для незаконних платежів та відмивання величезних сум. Зокрема, НБУ виявив уже близько 80 тисяч таких "дропів".

Почалися проблеми: У двох областях України аварійні відключення світла

понеділок, 28 жовтень 2024, 10:22

У Сумській та Полтавській областях запровадили аварійні відключення світла. Про це повідомляє Сумиобленерго та Полтаваобленерго, передають Патріоти України. Так, за вказівкою НЕК "Укренерго" на території Сумської області введені графіки аварійних відкл...

​Українські пенсіонери можуть отримувати грошову допомогу від ООН: Хто може розраховувати та які суми

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:55

Українські пенсіонери можуть отримувати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН, яка становитиме різницю між 3250 грн і розміром їхньої пенсії. Також пенсіонери можуть розраховувати на вікові надбавки в листопаді: 300 гривень (70-75 ...