Українцям дозволили не платити за газ: Ось хто отримає безоплатно

Український уряд у межах експерименту роздасть жителям трьох областей балони з побутовим скрапленим газом. Пропозиція діятиме на Донеччині, Сумщині та Харківщині, передають Патріоти України.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 6 серпня за результатами виїзних засідань у прифронтові громади. Так уряд прагне підтримати постраждале населення прифронтових громад і нормалізувати життєдіяльність населених пунктів, де відсутні або зруйновані розподільчі мережі природного газу й відбуваються тривалі припинення постачання електричної енергії.

"Забезпечуємо людей скрапленим газом. Для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей діятиме експериментальний проєкт, завдяки якому вони отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу", – сказав прем’єр.

На засіданні уряду ухвалили документ, що врегульовує порядок отримання та розподілу гуманітарного газу. Необхідне технологічне обладнання нададуть міжнародні донори та національні нафтогазові оператори.

Заявки на отримання гуманітарного газу збиратиме місцева влада. Надалі їх передадуть газорозподільним мережам. Першочергово паливо надаватимуть таким категоріям:

  • ветеранам;
  • багатодітним родинам;
  • одиноким людям;
  • людям з інвалідністю;
  • малозабезпеченим.

Пізніше до програми долучать Херсонську область – відповідну пропозицію місцевої ОВА підтримала віцепрем’єрка Ірини Верещук, яка курує проєкт. Розробкою проєкту займається Міненергетики спільно з Мінреінтеграції та іншими зацікавленими міністерствами й відомствами.

Деякі пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсії: Про яку суму йде мова

четвер, 8 серпень 2024, 9:48

В Україні пенсіонери віком від 65 років з достатнім страховим стажем повинні отримувати пенсію не менше 40% від мінімальної зарплати, а у разі досягнення 70 років і старше - додаткові щомісячні доплати від 300 до 570 гривень залежно від віку. Виплати п...

Українцям дозволили не платити за газ: Ось хто отримає безоплатно

четвер, 8 серпень 2024, 9:20

Український уряд у межах експерименту роздасть жителям трьох областей балони з побутовим скрапленим газом. Пропозиція діятиме на Донеччині, Сумщині та Харківщині, передають Патріоти України. Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, відповідне рішенн...