Українцям готують індексацію пенсій: Чого чекати в лютому-2023 і кому пощастить з підвищенням

Розмір пенсійних виплат в Україні у лютому-2023 не зміниться. Як і в січні, мінімальна пенсія становитиме 2093 грн, а максимальна - 20 930 грн. Проте саме в лютому буде оголошено розмір березневої індексації пенсій, передають Патріоти України.

Розмір збільшення залежатиме від цілої низки факторів, зокрема від темпів інфляції. Однак для кожного пенсіонера сума підвищення буде розрахована індивідуально, йдеться у матеріалі "Обозревателя".

Враховуючи рекордне за останні роки зростання інфляції, індексація пенсій теж очікується на високому рівні – 24%. Проте офіційно цифру ще не опублікували ні Міністерство соцполітики, ні Пенсійний фонд.

А от мінімальна пенсія в Україні у 2023 році не зміниться й до кінця року так і становитиме 2093 грн. Справа в тому, що в країні через війну та викликаний нею дефіцит бюджету скасували підвищення соцстандартів (прожитковий мінімум, мінімальна зарплата), а саме від них залежить розмір виплат найбіднішим пенсіонерам.

Також варто зважати на те, що під час індексації підвищують не всю пенсію, а її частину, розраховану за формулою. Тобто надбавки за стаж та інші заслуги не зростатимуть.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...