Українцям із грудня перерахували пенсії: Хто не отримає надбавку

В Україні з 1 грудня мінімальну пенсію підвищили разом із прожитковим мінімумом на 66 грн. Цього місяця її розмір збільшився лише для тих, у кого була найнижча пенсія в країні, передають Патріоти України.

У Верховній Раді не переглянули ці показники, що є великою помилкою. Таку думку висловив у коментарі "Обозревателю" Андрій Рева, ексміністр соціальної політики України.

"У грудні підвищили пенсії тим, чия пенсія залежала від прожиткового мінімуму. Це люди, в яких найнижча пенсія в Україні, можливо, був маленький робочий стаж чи низька заробітна плата. Але основний розмір пенсій, який був нижчим за прожитковий мінімум, їм збільшили з 1 грудня у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму, тому що нижче цього рівня пенсії платити не можна. Але підняли їм на 66 грн, це ні про що", – зазначив Рева.

Колишній міністр додав, що рік тому планувалося підвищення пенсій, але це було зроблено в перспективі довоєнних умов. Проте зараз, коли інфляція в Україні вже сягнула 30%, підвищення мінімальної пенсії всього на 66 грн не є прийнятним у плані суми.

"Піднімати мінімальну пенсію на 66 грн – це дуже-дуже мало. Верховна Рада не переглянула ці показники, не допомогла цим людям, це велика помилка", – зазначив ексміністр.

Крім того, пенсію підвищать українцям, які мають понаднормовий страховий стаж. За кожний рік роботи пенсіонерам, що мають такий стаж, пенсію збільшуватимуть на 1%. З цього місяця це становитиме 20,93 грн.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...