Українцям масово затримують субсидії: Пенсійний фонд ситуацію не коментує

З початком літнього (неопалювального) сезону більшості українців, які раніше отримували субсидії, автоматично призначили їх на літо. Однак багато одержувачів скаржаться, що субсидія перестала приходити: її немає вже другий місяць. Пенсійний фонд поки виразних роз'яснень щодо цього не дав. Скарги на затримку субсидій масово пишуть у Facebook-акаунті ПФУ, передають Патріоти України.

Так, одна із отримувачок держдопомоги повідомляє, що субсидія їй не приходить вже другий місяць поспіль. Скарги жінки у місцеве відділення Пенсійного фонду нічого не дали. Та й самі працівники ПФУ не змогли пролити світло на цю проблему. Кажуть лише, що субсидія буде, не називаючи ні причин її затримки, ні конкретної дати виплат.

"Не отримала субсидію у червні за травень та у липні за червень. Неодноразово зверталася до місцевого ПФ, сказали – у стадії розрахунку. Пенсія 2700! Чому така затримка? Як на решту пенсії після оплати комунальних виживати?", - скаржиться жінка.


Як з'ясувалося, її випадок не поодинокий. У подібній ситуації опинилися й інші українці, яким гроші припинили приходити з початком неопалювального сезону.

"Субсидія призначена, дані не змінилися, отже, автоматично має бути перепризначена на період, що не опалюється. Не отримала ні за травень, ні за червень", - пише інша жінка.

Особливо важко доводиться людям похилого віку із мізерною пенсією, яким немає звідки чекати допомоги. Вони опинилися між молотом і ковадлом: якщо заплатять за комуналку повну вартість, то їм не буде на що жити. А якщо заплатять лише частину грошей і влізуть у борги, їх можуть взагалі позбавити субсидії.

У Пенсійному фонді поки що виразних роз'яснень, чому виникла така ситуація, і коли людям почнуть виплачувати субсидії, не дали

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...