Українцям масштабно перерахують пенсії: Кому додадуть 1500 грн, а хто залишиться без нічого

В Україні в результаті березневої індексації пенсії збільшення у розмірі 1500 грн можуть отримати ті, у кого розрахунковий розмір пенсії становить 6 250 грн. Це станеться у разі, якщо осучаснення проведуть за чинними та передбаченими законами правилами, передають Патріоти України.

Під час осучаснення пенсій підвищення буде індивідуальним. З урахуванням рівня інфляції та розміру зростання зарплат індексацію пенсій в Україні з 1 березня мають провести у розмірі 24% (точну цифру не озвучили).

Якщо осучаснення буде у розмірі 24%, тобто при пенсії у 6 250 грн. прибавка становитиме 1500 грн. Однак, якщо розрахунковий розмір пенсії значно менший за мінімальну пенсію, індексація може таких пенсіонерів не торкнутися.

Якщо ваш розрахунковий розмір пенсії близький до фактичного, розмір підвищення буде близько 24%. Звідки взялися 24%? Згідно з формулою, половину зростання зарплат за минулі три роки додають до половини від рівня інфляції. Половина суми цих показників – 24%.

Джерело: Обозреватель

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...