Українцям масштабно перерахували пенсії: Названо головний показник, від розміру якого залежить майбутня виплата

В Україні в березні провели перерахунок 10,5 млн пенсій. У середньому українці на заслуженому відпочинку отримали збільшення у розмірі 579,1 грн. При цьому в результаті індексації українцям перерахували головний показник: розмір середньої заробітної плати, від якої залежить майбутня виплата, передають Патріоти України.

Так, як зазначили у Пенсійному фонді, українцям вважають пенсію, виходячи із середньої зарплати по країні. Співвідношення власної зарплати до середньої множать на середню зарплату, стаж у роках та 1%. Отримана сума – розмір майбутньої пенсії. До перерахунку пенсії українців було розраховано, виходячи із середньої зарплати по країні у розмірі 6185 грн.

А вже з 1 березня 2023 року всі пенсії перерахували з новим розміром середньої зарплати – 7405 грн. Це дозволило підвищити виплати на 19,7%. Таким чином, це дозволило частково компенсувати зростання зарплат та цін у країні. Проте проблема залишається: українські пенсіонери найбільше постраждали від значної інфляції.

Як дізнатися про розмір своєї майбутньої пенсії?

Щоб дізнатися про розмір своєї майбутньої пенсії, співвідношення власної зарплати у середній потрібно помножити на 12157 (середня зарплата за три роки) та на 1%. Наприклад, якщо ваша зарплата вдвічі вища за середню і у вас є 35 років стажу, ви можете претендувати на пенсію у розмірі близько 8 509 грн. З мінімальною зарплатою можна розраховувати лише на мінімальну пенсію (2093 грн).

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...