Українцям обіцяють більше світла - в областях запровадять новий режим відключень

Від суботи, 8 червня, в Україні запровадять новий режим відключень світла. Це допоможе збільшити кількість годин в добі, коли буде електропостачання.

Про це заявив перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко під час години запитань до уряду, повідомляє УНІАН.

"Починаючи від суботи буде введений новий порядок в тестовому режимі застосовування графіків погодинних відключень, який буде давати уже доведений ліміт, наскільки треба буде розвантажити в певній області певним операторам системи розподілу", – розповів чиновник.

За словами чиновника, своєю чергою, оператор повинен буде забезпечити введення черг відключення, щоб забезпечити цей ліміт.

За підрахунками Міненерго, кількість черг відключень має бути меншаю. Саме це, пояснив Власенко, "дасть можливість забезпечити більшу кількість годин світла в оселях громадян".

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...