Українцям обмежили зняття готівки з карток та перекази: Яку суму можна зняти за один день

В Україні на час воєнного стану НБУ запровадив обмеження на перекази та зняття готівки. Це зробили для того, щоб українці, які мають великі суми на рахунках, не почали виводити масово кошти. Обмеження дозволяють банкам уникнути масового відтоку капіталу, передають Патріоти України.

Наприклад, у касі банку можна отримати максимум 100 тис. грн на день (якщо збираєтеся отримати велику суму, потрібно заздалегідь попередити про це банк).

У різних банків діють різні обмеження. Наприклад, у банкоматах «Привату» можна зняти максимум 15 тис. грн з картки іншого банку (з картки свого банку діють вищі ліміти). В іноземній валюті можна зняти 100 тис. грн. в еквіваленті.

У касах супермаркетів можна зняти до 6 тис. грн. А за кордоном у банкоматах — 12,5 тис. грн. на тиждень; за кордон можна відправити до 100 тис. грн. на місяць в еквіваленті.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...