Українцям озвучили тариф на електроенергію в жовтні: Скільки доведеться платити

У жовтні українці платитимуть за електроенергію 2,64 грн за кіловат-годину. При чому незалежно від обсягу споживання. Таким же тариф був і у вересні, передають Патріоти України.

Понад те, очікується, що цей тариф не змінюватимуть щонайменш, до закінчення опалювального сезону – тобто, до березня-квітня 2024 року. Річ у тім, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, що до кінця грудня 2023 року в Україні діє положення про покладання спецобов'язків на учасників ринку електроенергії (ПСО) стосовно забезпечення доступною електроенергією населення. І дію цього режиму мають намір продовжувати.

"Ми продовжуватимемо дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється", – сказав міністр.

Графіки відключення електроенергії вже розроблені

Тим часом, в Україні вже розробили графіки відключень світла. Зі свого боку, старший аналітик DiXi Group Богдан Серебренніков висловив припущення, що вони могли бути створені з урахуванням досвіду минулого року щодо інтенсивності пошкоджень та відповідних наслідків для енергосистеми та окремих регіонів

"Ймовірно, щоб уникнути цього разу подібних проблем орієнтовні графіки можливих тимчасових обмежень електропостачання були підготовлені заздалегідь. Готуватися таким чином – це нормально і потрібно", – пояснив Серебренніков.

Втім, можливо, навіть при обстрілпх світло українцям не відключатимуть. Як пояснив експерт, "Укренерго" вже "розробляє резервні схеми живлення – щоб уникнути блекаутів у системі чи окремих її частинах".

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...