Українцям перерахують пенсії одразу за три місяці: Стало відомо, які суми виплатять у червні

У червні працюючі українські пенсіонери отримають підвищені виплати з урахуванням надбавок за останні три місяці. Перерахунок пенсій їм зробили ще у квітні, але через особливості здачі підприємцями фінансової звітності виплатити проіндексовані виплати буде можливість лише у червні, передають Патріоти України.

Пенсійний фонд перерахує українцям кошти одразу за 3 місяці – квітень, травень та червень. Розмір надбавки становитиме від 100 до 1 200 гривень, залежно від заробітної плати, яку отримують пенсіонери, продовжуючи працювати.

В облік розрахунків ПФУ брався заробіток пенсіонерів за останні два роки. Також розмір перерахованої пенсії залежить від страхового стажу.

У Пенсійному фонді нагадали, що червневий перерахунок пенсій торкнеться пенсіонерів, які пропрацювали 24 місяці після призначення пенсії або її останнього перерахунку.

Деякі пенсіонери не отримували перерахунок протягом двох років, оскільки вони припинили працювати лише за кілька місяців після останнього перерахунку. Їм також перерахують виплати, проте з урахуванням лише кількох місяців, які вони працювали.

У липні та серпні надбавки до пенсії отримають інші категорії пенсіонерів. Зокрема, доплати приурочать до Дня Незалежності. Йдеться про ті суми, які раніше виплачували українцям до Дня Перемоги.

У липні буде здійснено черговий перерахунок пенсій для державних службовців, науковців та працівників органів місцевого самоврядування. Сума підвищення в грошовому еквіваленті для кожного українця буде різною, але відомо, що виплати зростуть на 19,7%

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...