Українцям перерахують зарплати: Хто може сподіватися на найбільшу надбавку

В Україні, за останніми даними Держстату, середня зарплата досягла 14,2 тис. грн. Вже 2020-го вона може зрости на 20%. Найбільшу надбавку можуть отримати співробітники сфери продажів, робітники та IT, інформують Патріоти України.

Як розповів засновник компанії Performance Managment Сергій Сароян, середня зарплата зростатиме за рахунок позитивної динаміки в окремих сферах, проте загалом через інфляцію говорити про те, що українці стануть значно багатшими, не доводиться.

"Зараз готові підвищувати зарплати з метою утримання цінних співробітників із найбільш прибуткових напрямків: продажі та IT-технології. Може пощастити і представникам робочих спеціальностей, оскільки на тлі відкритих кордонів їх може утримати в країні лише гідна грошова винагорода. Знову ж таки йдеться швидше про точкові підвищення, а не про якусь глобальну тенденцію", – каже експерт.

Стримуватиме зростання зарплат ріст собівартості продукції через вкрай високу інфляцію, що тиснутиме на рентабельність бізнесу. Загалом зараз спостерігається перевищення кількості вакансій над кількістю резюме: кваліфікований спеціаліст цілком може отримати 3-5 непоганих відгуків, з яких зможе вибрати найбільш цікавий варіант.

Це пов'язано і з відпливом працівників зарубіжних країн, і з нормалізацією ситуації після невизначеності з коронавірусом. Наступного року ця динаміка продовжить свій розвиток. Слід зазначити, що попит, а саме кількість пропозицій від роботодавців дещо відрізняється від рейтингу зарплат. Найбільше вакансій пропонують у сфері роздрібної торгівлі – 32 тис. оголошень, транспорту та логістики – 24 тис., будівництва – 18 тис. оголошень.

Зазначимо, найнижча середня зарплата, за даними Держстату, в Чернівецькій області (загалом 10,9 тис. грн). Найбільше традиційно заробляють у столиці – 20,6 тис. грн. Різниця у середніх зарплатах між Києвом та Чернівецькою областю перевищує 9682 грн (за місяць вона збільшилась на 182 грн). Традиційно більше заробляють у великих містах. У невеликих населених пунктах розмір заробітної плати може бути у рази нижчим.

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...