Українцям перестануть повертати гроші - кешбек у банках почав зникати

Банки почали відмовлятися від надання клієнтам кешбеку на рівні 5-10%. Причиною цього є перегляд комісій, які встановлюють платіжні системи Visa та MasterCard. При цьому в самих банках висловлюють відкрите невдоволення ситуацією, що склалася, передають Патріоти України.

"Банкіри не в захваті від того, що сталося. Наші продукти були сконструйовані з активним використанням кешбеку – і по дебетовим карткам (звичайними картками, що використовуються для оплати товарів та послуг, отримання готівки в банкоматах. – Ред.), і по кредитним. Ми з дебетових карток вже прибрали кешбек", – наводить словами заступника голови правління ТАСкомбанку Артура Муравицького Фінансовий клуб.

Чому прибирають кешбек

Зміна ставок по кешбеку пов'язана зі зменшенням комісій, які встановлюють платіжні системи Visa та MasterCard. Ці комісії стягуються при розрахунку у торговій точці та частково надходять банку, який випустив платіжну картку. Таким чином банк і фінансує кешбек для клієнтів.

Тобто, кешбек в Україні став масовим продуктом виключно завдяки високим комісіям платіжних систем. У банках впевнені: тепер кешбек в Україні пропонуватиметься в тому ж вигляді, що і в Європі та США :

  • як послуга для преміум-карт;
  • у якості партнерських програм з окремими торговими точками.
Банки шукатимуть заміну кешбеку

Член правління розвитку роздрібного бізнесу ОТП Банк Олег Клименко упевнений, що банки шукатимуть нові інструменти заохочення клієнтів замість втрачених кешбеків. За його словами, є принаймні 4 варіанти:

  • встановлення "кепів", тобто, максимальної суми кешбеків, яка може бути виплачена клієнту протягом місяця;
  • зниження рівня кешбеків;
  • перенесення кешбеків чи його збільшення за кредитних карт;
  • запровадження щомісячних комісій по карті.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...