Українцям підвищать пенсії у два етапи в 2022-му: У Мінсоці розповіли, хто може чекати на надбавку

В Україні до кінця 2022 року проведуть два підвищення пенсії. У жовтні надбавку до виплат у розмірі 300 грн отримають усі пенсіонери віком від 70 років, які все ще не отримують такі доплати. Крім того, у грудні очікується індексація більшості пенсій. Про це заявила в ефірі телемарафону міністр соцполітики Оксана Жолнович, повідомляє ZN, передають Патріоти України.

"З 1 жовтня урядову програму підтримки пенсіонерів поважного віку буде розширено на категорію 70+. Пенсіонери, яким виповнилося 70 років, отримають доплати до своєї пенсії у розмірі 300 гривень. Таким чином, для цієї категорії населення, за наявності у людини повного страхового стажу, мінімальна пенсія становитиме 3000 гривень", – заявила Жолнович.

Друге підвищення пенсії відбудеться наприкінці року та пов'язане із збільшенням прожиткового мінімуму для населення. За словами міністра, з 1 грудня він зросте до 2684 гривень. "Також заплановано перерахунок усіх пенсій та допомоги вже у грудні, коли в нас вкотре підвищиться на 3,5% прожитковий мінімум", – додала Жолнович.

Зазначимо, в Україні в рамках верифікації (перевірки) пенсій без виплат можуть залишитись ті, хто отримав гроші за допомогою підроблених довідок. Крім того, проблеми можуть виникнути у разі тривалого перебування за кордоном або працевлаштування при отриманні соціальної пенсії.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...