Українцям підвищили податки за квартири: Експерти розповіли, скільки тепер заплатимо за кожен квадрат

В Україні 2022-го розмір податку на квартири та будинки збільшиться із 70,8 до 90 грн за квадрат. У 2022-му потрібно сплачувати податок за 2021-й, при цьому його розмір прив'язаний до мінімалки і становить до 1,5% її розміру. Через перерахунок соцстандартів більше доведеться платити і за нерухомість, зазначають Патріоти України.

Така норма прописана у статті 266 Податкового кодексу. Зазначимо, що розмір податку становить до 1,5% мінімалки. Зібрані кошти платять до місцевого бюджету, тому місцева влада дозволила стягувати, наприклад, податок із квадрата у розмірі не 1,5%, а лише 1% мінімалки.

Норма, за яку не потрібно сплачувати податок, у розумінні Податкового кодексу становить 60 квадратів на квартиру та 120 квадратів на будинок. Тут важливо врахувати, що розрахунок – на кожну людину. Якщо житло розділене у натурі між членами сім'ї, для кожного діятиме своя "норма".

Для порівняння, якщо минулого року за квартиру площею 160 квадратів потрібно було сплатити податок у розмірі 7008 грн, то цього року доведеться віддати вже 9000 грн. При цьому за житло площею 70 квадратів замість 708 грн доведеться заплатити 900 грн.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...