Українцям почали підсовувати унікальної якості фальшиві гривні: НБУ повідомив, вкидається така халепа

В Україні в серпні 2019-го в обігу з'явилися фальшивки номіналом 500 гривень зразка 2006 року, виготовлених струменевим друком з імітцією ультрафіолетової захисту, зазначають Патріоти України.

Про це заявили в НБУ. Підробки збували в касах автозаправних станцій в різних регіонах країни. Регулятор вже вилучив 60 банкнот. При візуальному і тактильному контролі елементів захисту банкноти без використання спеціальних детекторів впізнати підробку складно, - відзначає регулятор.

В цілому ж в 2019-му знайшли підробок менше, ніж за такий же період минулого року. Традиційно більшість (99%) вилучених з обігу в першому півріччі 2019-го підроблених банкнот гривні припадала на банкноти чотирьох номіналів:

Більшість вилучених підроблених банкнот виготовлено за допомогою струменевих принтерів - 93%. Підробки, виготовлені лазерними принтерами і за допомогою кольорових копіювальних апаратів, становили 6%, поліграфічним способом - 1%.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...