Українцям повернуть на карту частину сплачених податків: Як отримати гроші та до якого терміну потрібно встигнути

Українці за підсумками року мають право повернути частину своїх сплачених податків, тобто отримати податкову знижку. Щоб оформити податкову знижку, потрібно бути резидентом України та отримувати офіційну зарплату, пише gsminfo, передають Патріоти України.

Обов'язковою умовою також є те, що товари чи послуги мають бути придбані у вітчизняних підприємств. Витрати слід підтвердити квитанціями, чеками, договорами тощо.

Знижка дається, якщо людина витратила гроші на:
- виплату відсотків за іпотечним кредитом;
- благодійні внески;
- оплату навчання;
- медичні послуги;
- пенсійні внески;
- встановлення газобалонного обладнання;
- будівництво доступного житла;
- оренду житла (для переселенців з тимчасово окупованих територій).

Українці, які одержують дохід від підприємницької діяльності, не мають права повернути частину сплачених податків, оформивши знижку. Розмір компенсації розраховується за такою формулою: витрачена сума помножити на 18%.

Щоб отримати компенсацію, потрібно звернутися до податкової за місцем реєстрації, заповнити декларацію, підтвердити витрати, за які можна отримати компенсацію. Протягом 60 днів гроші мають прийти на банківський рахунок. Звернутися за компенсацією за 2020 можна до 31 грудня 2021 року.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...