Українцям повернуть переплату за газ, куплений за страховою ціною, - Коболєв

Переплата буде повернена після завершення сезону.

Ціни на газ у січні 2020 року виявилися нижчими від прогнозованих. Тож українцям, які закупили газ за страховою ціною, повернуть переплату наприкінці опалювального сезону. Вартість газу на січень виявилася нижчою за прогнозовану. Про це повідомив у фейсбуці глава правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передають Патріоти України.

"Це означає, що наші активні клієнти отримають платіжки за місяць, а переплату ми зможемо повернути їм після завершення сезону. Ми дуже цінуємо, що у вересні ви вирішили скористатися нашою пропозицією", – написав Коболєв.

"На жаль, не всі зміни на ринку цієї зими ми могли передбачити заздалегідь. Головне – ви нічого не втратите, ви отримаєте газ за найнижчою з доступних на нашому ринку ціною", – додав голова "Нафтогазу". При цьому виробники тепла повинні оперативно підписати з "Нафтогазом" додаткові угоди, щоб скористатися зниженою ціною в січні.

Що таке страхова ціна на газ?

“Нафтогаз” дозволив українцям закупити газ на зиму за літньою ціною . Вона дозволила українцям заплатити заздалегідь за газ, який вони споживають взимку під час опалювального сезону. За цей газ платили за цінами, які діяли влітку. Максимальний обсяг газу, який можна було закупити, становив 25 тисяч кубометрів.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...