Українцям повідомили про зростання зарплат у країні: Де можна заробити найбільше

За підсумками 2022 року зарплати українців зросли. Так, середня зарплата за минулий рік стала вищою на 6%.Звичайно, йдеться про номінальну зарплату. При цьому, реальний середній заробіток українців знизився. Однак середній місячний дохід українців у 2022 році в доларовому еквіваленті все ще залишався вищим, ніж у 2020-му, передають Патріоти України.

Такі факти оприлюднив у своєму Telegram-каналі голова комітету ВР з питань фінансової та податкової політики Данило Гетманцев.

Нардеп прокоментував дані, опубліковані Державною службою статистики за підсумками 2022 року. Держстат опублікував квартальні дані щодо зарплати українців у 2022 році.

"З них випливає, що середня місячна зарплата за підсумками 2022 року становила 14 857 грн (в тому числі у 4-му кварталі 16 477 грн.). Проти 2021 року це 6% номінального зростання, але в реальному вимірі середні зарплати скоротилися на 12% ", - пише Гетманцев.

У доларовому еквіваленті середня зарплата скоротилася до 459 доларів. Це становить 10,1% падіння, порівняно з 2021 роком.

"Падіння відчутне, але це все ще більше за рівень 2020 року", - стверджує нардеп. Гетманцев рахує зарплату в доларах за середньорічним курсом 2022 року – 32,34 грн. Звісно, якщо порахувати за реальним курсом, то падіння зарплати порівняно з минулорічною буде відчутно більшим.

Проте голова парламентського комітету не враховує, що за підсумками минулого року кількість робочих місць в Україні скоротилася на 3 мільйони. Отже, якщо не вдаватися до статистичної еквілібристики, то реальні доходи українців скоротилися не на 12 і не на 10%, а щонайменше у півтора рази.

Данило Гетманцев також нагадав, що заробити набагато вище за середню зарплату можна, будучи фахівцем у галузі IT. А ось працюючи у поштовій та кур'єрській галузі, доведеться вдовольнятися низькими зарплатами.

"Найбільші середні зарплати за підсумками минулого року були традиційно у сфері інформаційних технологій (30,9 тис. грн.), найменші – у поштовій та кур'єрській діяльності (8,6 тис. грн.)", - зазначив Данило Гетманцев

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...