Українцям продовжили період пільгових тарифів на електроенергію: Стало відомо, коли їх підвищать

Тарифи на електроенергію залишатимуться незмінними ще місяць. Уряд ухвалив рішення продовжити спеціальний період із пільговими цінами на електрику для населення до закінчення опалювального сезону. Таким чином, ще принаймні один місяць вартість електрики залишатиметься такою, як є. Про це стало відомо одразу з кількох джерел, передають Патріоти України.

"Механізм ПСО діятиме до 30 квітня цього року. Ціна на електроенергію до кінця опалювального сезону залишиться незмінною", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Аналогічну новину опублікувала прес-служба Міненерго, а також повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За словами Мельничука, на засіданні уряду було вирішено внести зміни до відповідної постанови Кабміну щодо покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електроенергії.

"Предбачено продовження впливу фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до закінчення осінньо-зимового періоду 2022/23 року, а саме до 30 квітня 2023 року", - повідомив Мельничук. Таким чином,ще принаймні місяць і трішки тарифи на електроенергію для побутового сектору залишатимуться такими:

  • 1,44 грн/кВт-год – для обсягу споживання не вище 250 кВт-год;
  • 1,68 грн/кВт-год – для обсягу споживання понад 250 кВт-год.

Найімовірніше, що вже з 1 травня в Україні будуть нові ціни на електроенергію для населення. Про це попереджали як представники влади, так і незалежні експерти в галузі ЖКГ.

Зокрема, повідомлялося про десять механізмів підвищення тарифів, які розглядалися урядом. Згодом з'явилася інформація, що із десятка запропонованих механізмів обрали чотири. Саме з них і обиратимуть найбільш оптимальний.

Серед цих чотирьох розглядають і найрадикальніший – підвищення тарифів на електроенергію для населення одразу до ринкового рівня. У цьому випадку вартість електрики зросте одразу в 3,5-4 рази. Втім, є й інші пропозиції: зробити вартість тарифів багатоступінчастою залежно від обсягів споживання. При цьому діятиме принцип: менший обсяг споживання – нижчий за тариф

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...