Українцям різко підвищать пенсії у два етапи: Шмигаль назвав нову дату і суми

В Україні додаткові виплати через зрив правок до бюджету перенесли на 14 квітня. Всім, хто старший за 80 років, обіцяють доплачувати до 500 грн на місяць, а тим, хто отримує до 5 тис. грн, роздадуть разово по 1 тис. грн, передають Патріоти України.

Про це на засіданні Кабміну 1 квітня заявив прем'єр-міністр Дмитро Шмигаль."Камін на засіданні підтримав соціальні ініціативи президента, спрямовані на захист пенсіонерів та інших вразливих верств населення у зв'язку з глобальною кризою", – пояснив Шмигаль.

Як підвищать виплати:

  • з 1 квітня введуть щомісячні виплати в розмірі до 500 грн пенсіонерам старше 80 років і розмір пенсії яких не перевищує 9205 грн (вони будуть отримувати не менше 2600 грн, якщо є 20-25 років стажу для жінок і чоловіків відповідно);
  • визначили порядок виплати одноразової допомоги в сумі 1000 грн для пенсіонерів, розмір пенсії яких не перевищує 5000 грн, а також деяким вразливим категоріям осіб.
  • з травня проведуть індексацію пенсій на 11%. Середній розмір підвищення складе 260 грн.
  • мінімальну виплату для тих, хто виконав вимоги щодо стажу (30-35 років для жінок і чоловіків відповідно), підвищать до 2100 грн.

"Ініціативи потребують ухвалення змін до бюджету, який ми зараз допрацьовуємо разом із народними депутатами", – додав прем'єр.

Міністерка соцполітики Марина Лазебна додала: пенсіонери старше 80 років зі стажем від 20 років (жінки) і від 25 років (чоловіки) повинні отримувати не менше 2600 грн. "Ми пропонуємо, тим, кого не стосується індексація, у кого є стаж роботи 25 років для жінок і 30 для чоловіків, також підвищити мінімальну пенсію до 2100 грн", – додала міністерка.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...