Українцям роздають безкоштовні LED-лампи: Два способи отримати та як знизяться суми у платіжках

Українцям почали безкоштовно роздавати LED-лампи. Для цього потрібно принести та здати в "Укрпошту" лампи розжарювання. Усього є два способи отримати енергоефективні лампочки, передають Патріоти України.

Як пояснюють у пресслужбі Дії, програма обміну лампочок вже стартувала. Вона дозволить значно скоротити обсяги споживання електроенергії.

Коли можна одержати лампочки?

У січні програма стартувала у великих містах (30 січня поширилася більшість великих населених пунктів). А вже у лютому програма пошириться і на українські села. У результаті за місяць планують роздати близько 20 млн лампочок.

Як можна отримати лампочки?

Є два варіанти отримати лампочки. Перший: зробити замовлення в "Дії". Для цього потрібно авторизуватись у додатку, вибрати послугу "обмін лампочок", вказати номер телефону, відділення "Укрпошти", в якому хочете забрати лампочку та кількість лампочок. Після того, як ви залишите заявку, лампочки зберігатимуться у відділенні протягом 5 робочих днів. Важливо: з собою потрібно буде принести лампочки розжарювання, які обміняють на LED-лампочки.

Другий спосіб: для тих, хто не має Дії. У такому разі можна просто прийти з паспортом та на податковим номером, лампами розжарювання до відділень "Укрпошти".

Скільки можна заощадити на лампочках?

LED-лампочки на 80% ефективніші, ніж звичайні лампи розжарювання. Це найпростіший і найефективніший спосіб скоротити споживання електроенергії. Наприклад, якщо зі звичайними лампами вам доводиться витрачати на освітлення 200 грн на місяць, з енергоефективними сумами у платіжках щомісяця будуть на 160 грн менше.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...