Українцям розповіли, що буде з доларом в обмінниках: До якого курсу готуватись на початку 2024 року

У січні 2024 року в Україні очікується здешевлення готівкового курсу долара. Зокрема, в обмінниках, за прогнозом, він становитиме 37,15-38,5 грн, Про це розповів фінансовий аналітик Олексій Козирев, передають Патріоти України.

Він зазначив: схожа ситуація спостерігатиметься і в банках. Так

  • за прогнозом, готівковий долар у них коштуватиме 37,1-38,6 грн;
  • увечері 30 грудня 2023 року вони виставляли його курс на середньому рівні 38,2/38,95 грн (купівля/продаж).
Спред же (різниця між найкращими цінами заявок на продаж та купівлю в один і той же момент часу) у банках та обмінниках перебуватиме в межах від 20 до 60 копійок. При цьому очікується, що в більшості обмінників "коливання будуть від 20 до 25 копійок".

Загалом же, констатував аналітик, "десь з 1 по 10 січня" очікується збільшення пропозиції валюти на ринку – оскільки люди так чи інакше відзначатимуть зимові свята. Водночас,обмінники, зазначив він, "намагатимуться купити її за заниженим курсом".

"Найбільшу різницю виставлятимуть найжадібніші обмінники – або ті, які користуються низькою конкуренцією. Наприклад, у торгових точках, де людям потрібні гривні для розрахунку, традиційно занижуються курс прийому і залишають на ринковому рівні курс продажу", – пояснив Козирев.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...