Українцям у грудні перерахують соцстандарти: Кому підвищать виплати, субсидії та пенсії

В Україні в грудні проведуть останню індексацію доходів у нинішньому році - в результаті чого збільшиться більшість соціальних виплат (разом із зростанням соціальних стандартів), передають Патріоти України.

Прожитковий мінімум підвищать для всіх категорій українців. Для пенсіонерів цей показник збільшиться на 66 гривень і досягне 2093 гривень. До аналогічної суми збільшиться і мінімальна пенсія.

Прожитковий мінімум для дорослого українця збільшиться з грудня нинішнього року на 84 гривні і досягне 2684 грн.

Відповідно, збільшаться і деякі соціальні виплати. Наприклад, батьки-вихователі мають право отримувати один прожитковий мінімум (виплата збільшиться з 2600 до 2684 грн), а просто вихователі будуть отримувати 13 420 грн.

Від прожиткового мінімуму для дітей в першу чергу залежить розмір виплати аліментів. За законом, мінімальний розмір не може бути нижче 50% від прожиткового мінімуму. В результаті розмір аліментів збільшиться:

  • для дітей до 6 років - від 1105 до 1136 грн;
  • для дітей від 6 до 18 років - від 1 372 до 1 416,5 грн.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...