Українцям у кількох регіонах безкоштовно роздадуть дрова на зиму: Хто може розраховувати

Українці, які мешкають на територіях, що прилягають до зон проведення бойових дій, зможуть безкоштовно отримати дрова для опалення взимку. Йдеться про райони Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, передають Патріоти України.

Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 27 вересня. "Влада забезпечить мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім'я мала можливість зігріти будинок протягом осінньо-зимового періоду", – йдеться у повідомленні уряду.

Передбачається, що закупівлю та доставку деревини сплатять обласні військові адміністрації. Їхні витрати компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету. На це планують виділити 562,5 млн грн.

"Змінами передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилягають до зони проведення військових (бойових) дій, забезпечити населення цих територій паливом на період опалювального сезону", – зазначили в Кабміні.

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...