Українцям у Німеччині загрожують штрафи до 50 тисяч євро: Про що треба знати

Українці, які виїхали у Німеччину, можуть отримати штраф до 50 тисяч євро, якщо працюють нелегально. Про це повідомляє німецько-українська благодійна асоціація Ukrainian Future у Facebook. Покарання можуть отримати як наймані працівники, так і роботодавці та підприємці. При цьому незнання правил не звільняє від відповідальності, передають Патріоти України.

Контролюючі органи можуть оцінити порушення як злочин або як адміністративне правопорушення. В останньому варіанті передбачається штраф до 50 тисяч євро, якщо підприємці не зареєстрували свій бізнес у Німеччині, не внесли свою компанію до ремісничого реєстру, а також не надали всі необхідні документи чи зробили це запізно. Якщо оцінять як злочин, то штраф значно збільшиться або ж загрожує арешт.

Суворе покарання у вигляді ув'язнення терміном до п'яти років та більше загрожує у разі нелегального працевлаштування працівників та відсутності оплати за них внесків до фонду соцстрахування. Штраф або арешт — за ухилення від сплати податків. Штраф до 5 тисяч євро стягнуть, якщо іноземці працювали без відповідного дозволу та оформлення документації чи їхні умови праці були гіршими, ніж у громадян Німеччини.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...