Українцям у січні перерахують квитанції за газ: Хто має право на знижку

У січні 2023 року тарифи на газ для українців не змінилися (порівняно з груднем минулого року), але окремим побутовим споживачам можуть перерахувати розмір абонентської плати, передають Патріоти України.

Як кажуть чиновники, абонплату на газ встановлюють виходячи зі споживання носія за минулий рік − обсяг газу множать на тариф і ділять на рік. Крім того, слід враховувати, що у кожного постачальника газу — власний тариф.

До 1 січня нинішнього року українці платили, виходячи з обсягів споживання з 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року, а з 1 січня 2023 будемо платити з розрахунку того газу, який використовували з жовтня 2021 року до кінця вересня минулого року.

Тим українцям, які споживали більше газу, встановлять помітно більш високу абонплату. А споживачі, які економили газ, швидше за все, будуть платити менше, кажуть експерти.

Крім того, фахівці нагадали, що в Україні тарифи на газ, опалення та гарячу воду не перераховуватимуть щонайменше до кінця опалювального сезону 2022/2023. Наприклад, Кабінет Міністрів вже прийняв рішення виділити додаткові гроші на ці потреби місцевим бюджетам у розмірі 14 млрд грн. Але є чимала небезпека, що тариф на воду може збільшитися.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...