Українцям у травні перерахували пенсії - для отримання надбавки потрібно виконати дві умови

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Такі пенсіонери тепер можуть отримувати прибавки в розмірі від 300 до 570 грн на місяць, передають Патріоти України.

Перерахунок відбувся автоматично, тобто звертатися до Пенсійного фонду одержувачам доплат не потрібно. Як пише "На пенсії", виплати збільшилися таким чином:

  • на 300 грн – для пенсіонерів віком від 70 до 74 років;
  • 456 грн - для одержувачів 75-79 років;
  • 570 грн – для тих, хто досяг віку 80 років та більше.

Тобто підвищення пенсій стосується лише певних вікових груп. Оновлену виплату пенсіонери отримають за місяць після досягнення відповідного віку.

Пенсії в Україні: новий перерахунок буде у червні

В Україні в червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня-2024, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тому в червні заплатять підвищення одразу за три місяці (квітень, травень та, власне, червень).

Розмір пенсій зміниться автоматично. Однак важливо, щоб на 1 березня 2024 пенсіонер придбав 24 місяці страхового стажу, тобто вже працював на пенсії протягом двох років.

Індексація для кожного отримувача буде індивідуальною. У 2024 році перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу проводиться для 654 тис. працюючих пенсіонерів, підрахували в уряді. Це близько 6,2% від загальної кількості пенсіонерів (на 1 січня в Україні налічувалося 10,51 млн пенсіонерів).

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...